Galet god LCHF-kladdkaka

Sitter på jobbet, har några minuters lunch kvar, ville bara dela med mig av receptet på den här enormt goda LCHF-kladdkakan jag gjorde igår, smakar väldigt likt vanlig kladdkaka, det tycker till och med min sambo som inte ens äter LCHF.

LCHF-kladdkaka

50 g smör
50 g 70% choklad (eller högre)
1 dl mandelmjöl (mixade skållad mandel i matberedaren)
2 ägg
0,75 dl stevia (eller motsvarande sockerersättning)
1 matsked kakao
(vaniljpulver)

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad på låg värme, rör ihop till en smet. Vispa äggen och stevian med elvisp ett tag. Häll i chokladblandningen och vänd ner mandelmjöl blandat med kakao. Rör om. Häll upp i form och grädda i 5-10 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna och servera med lättvispad grädde.

OBS! Det är lätt att äta ihjäl sig av den här, haha.




Sju veckor

Som har gått jättebra! Är verkligen supernöjd med min insats och hur bra min kropp anpassar sig till kosten. Det är underbart att äntligen känna sig tillfreds med sig själv och med sitt sätt att äta. Inga krusiduller, inga konstigheter. Att bara få må bra för en gångs skull, att kunna köpa de kläder man vill, att känna sig fin någon gång ibland. Veckans vikt pekar också på att det går bra:



Snart är jag vid första delmålet :D några veckor till så! Nu fortsätter vi framåt och blir smala och snygga till sommaren! Underbart!

Smalisjeansen...

... som jag köpte i somras i storlek 38 i förhoppningen att få på mig dem någon gång efter vår semester i Bulgarien i september (då allt helt spårade ur och jag gick upp typ tio kilo under vintern istället...) - jag får på mig dem!!! Jag kan absolut inte stänga dem men jag får dem iallafall över låren  och rumpan och det fick jag INTE för sju veckor sen kan jag säga. Vilken lycka! Nu fattas det nog bara fem kilo innan jag kan stänga dem i midjan, och då ska ni få se hur överjävligt bra de kommer sitta!



Visst är de snygga?

Wie, det går bra nu!

Knäckebröd

Eriks farbror är kock, och på hans restaurang Helt Klart Gott i Kista kan man köpa dessa underbara Raw-foodknäcken, passar bra för oss som äter LCHF. Det enda som höjer kolhydraterna en aning är morötterna, men knäckena väger så lite så jag skulle gissa på att det bara blir 2 g kolhydrater/skiva ändå.

Kommer vara ledsen när dessa tar slut, helt underbara med färskost och salami på och mycket mycket godare än vanliga knäckebröd! Bor ni i Stockholmsområdet borde ni verkligen åka förbi restaurangen och köpa hem dessa. Ett litet tips!



Kram ♥

Hej vänner ♥


Har haft en helt enormt bra helg nere i Stockholm, tog flyget direkt efter jobbet i fredags och var framme vid niotiden, Eriks farbror bor bara femton minuter från Arlanda så han hämtade oss, skönt. Lite vindrickning och surr innan vi somnade sött. På lördag var vi bland annat på stan och strosade, shoppade och åt lunch. På kvällen åt vi bland det godaste kött jag ätit, marinerad grillad flankstek, serverat med hemmagjord aioli och sallad. Sjukt gott!

I söndags myste vi bara på, åkte till Kista galleria och shoppade loss, gick för oss själva och hade det allmänt bra. På kvällen var det hemfärd, och det är ju faktiskt så att borta är bra, men hemma bäst. Har massor att göra på jobbet just nu, på måndag börjar det en ny tjej så det ska bli så himla roligt men det är en del som ska styras upp innan dess. Mittemellan allt ska det lagas mat, städas, umgås, mysas, handlas saker osv så ibland har man inte så mycket tid till övers tyvärr, dock gillar jag när det är mycket att göra, då går dagarna otroligt snabbt!

Det var bara en snabbis om vad som hänt/händer i mitt liv.
Puss på er ♥






























Capital city

Imorgon åker jag till Stockholm med min finaste och bästa älskling, ville bara förvarna er att det inte kommer uppdateras under helgen. Kraaaam ♥


Dagens mat

Frukost: Två korvskivor

Lunch: Köttfärssås och sallad

Middag:
Ugnsstekt lax med blomkålsmos, färsk citron, grönsallad och romsås

Sex veckor

Den här veckan har verkligen gått bra! Har åkt hem till pappa och spenderat lite tid där när jag var ledig i helgen, men höll LCHF hur bra som helst iallafall, inte ens ett sug efter att fuska. Enda gången det blev jobbigt var när jag följde farmor på hembygdsgården i Robertsfors och de serverade våfflor med grädde och sylt... jag älskar verkligen det. Men jag nöjde mig med en kopp kaffe med mjölk och det är ju faktiskt bättre med en mage som inte är kaos istället för en mage som är det, så det kändes som en bra prioritering.

Välmåendet som infunnit sig de här veckorna ser jag som en av de största vinsterna. Jag tror alla i min omgivning märker att jag är piggare och mår bättre, det känns iallafall som att min sprittande glädje smittar av sig. Jag orkar ta tag i saker, blir inte lika fort trött och kan hålla igång hela dagen på jobbet utan problem.

Viktmässigt har det också gått bra, så länge det går neråt är jag nöjd! Håller mig fortfarande ganska så lågt med kolhydraterna, för jag mår bäst då. Dricker ingen mjölk men använder dock grädde och så i matlagning. Resultatet:


Ja, jag tappar nästan ett kilo i veckan så det får man ju vara mer än nöjd med! Nu är det bara 2,6 kg kvar tills jag ska börja med fettreducering med ultraljud, längtar massor! Kram på er! ♥

Dagens & gårdagens mat

Igår:

Frukost 1 (04.30):
Tre ostskivor

Frukost 2 (11.30): Hallonsmoothie med tre kalla korvskivor

Lunch/mellanmål: Ost, vitlöksost, smör, yttepytte lite macka (ca 4 g kolhydrater på den lilla biten), små tomater och te med grädde

Middag: Kycklingsallad med bacon & fetaost

Idag:

Frukost: Tre ostskivor

Lunch: Kycklingsallad

Mellanmål (innan träning): Brie och sallad

Middag: Eriks JÄVULSKT goda köttfärssås serverad med sallad, keso & creme fraiche



Hallonte med grädde...

... VARFÖR HAR JAG INTE PROVAT DET TIDIGARE?! En smaksensation i kopp, 100% LCHF. Om ni vill dricka himlen kan ni prova det här. Tips från coachen!


Dagsformen

Inte överhuvudtaget smal, men iallafall mindre tjock än för sex veckor sen!! Det tar sig! Full fart framåt! Ni får ursäkta hemma-ledig-idag-mysklänningen och mig som ovanligt osminkad. Vad tycker ni om såna här bilder? Vill ni se bilder under tiden som det händer saker? Kram! ♥

Ett av de bästa LCHF-snacksen...

... måste ju vara Nyhléns & Hugosons ölkorv på påse. Tryckte i mig en sån på bussen påväg till pappa. 1 g kolhydrater / 100 g och det är 80 g i en påse.

Bra tuggmotstånd, god smak, hög kött- och fetthalt och alldeles för lättäten ;) prova! Runt 20 kronor/påse.



Att hämta luft

Jag jobbade i lördags, men bestämde mig trots det för att åka bussen hem till pappa efter jobbet. Har haft en så oerhört starkt hemlängtan de senaste veckorna, och till det en molande känsla i maggropen av att jag måste få komma bort. För är man alltid hemma så hinner man inte sakna, och längta och uppskatta det fina som finns där man bor. Erik kunde tyvärr inte följa med eftersom han jobbar idag (jag har ledigt söndag och måndag när jag jobbat helg), men jag hade det mysigt hemma hos pappa iallafall.

Kom fram nio lördags kväll och fick grillad kycklingfilé med hemmagjord grönpepparsås till "middag", mycket gott. Jag, pappa och Agneta såg sedan morden i Midsommer och någon annan serie, småpratade och hade mysigt innan vi sa godnatt vid tolvtiden. Igår morse vaknade jag innan halv nio, duschade, åt frukost och tog en promenad i strålande solsken och plusgrader med Loke och pappa. Hann sedan med att träffa både farmor, mormor, min moster och morbror och mina tre underbara småkusiner. Efter att ha rännt runt i hela Robertsfors åkte jag hem och såg den (tyvärr) sista slutspelsmatchen för Luleå, och på kvällen gjorde vi tacos, skrattade så vi grät, kramades och pladdrade. Träffade två av mina syskon som jag inte sett på nästan ett år (sjukt), så det var mycket roligt.

Imorse åkte jag från Robertsfors halv sex med min morbror som lix skulle upp till Luleå, så var hemma redan vid nio, nu sitter jag bara och myser och njuter av att vara ledig resten av dagen, ska byta lite gardiner och åka och träna senare.

Det jag ville säga egentligen var att jag har haft det hur bra som helst hos pappa, det är alltid skönt att komma någonstans där man känner sig hemma, där man bara får vara, där man kan andas fritt, där man kan skratta och njuta och inte känna press. Kunna reflektera över livet utan att vara stressad när det kommer ikapp en. Komma ihåg hur det var när man var liten, förstå vad som hänt under åren man blev stor, inse vad man åstadkommit och komma på att man är ganska duktig ändå. Man behöver hämta luft ibland, utanför sin egna bubbla. Komma ihåg att andas på riktigt.

På bussen

Påväg hem till pappa, blir tight med uppdatering i helgen, puss

Varför suget sätter in

Igår bjöd som sagt Erik mig på middag, och sen frågade han om jag vill gå på bio. Mitt svar var:

"Jag hade jättegärna gått på bio, men när jag kommer dit finns det bara en sak jag kan tänka på och det är popcorn. Det är som att det hör ihop och då kommer jag sitta och tänka på popcorn hela filmen. Vi kan gå en annan gång, när det känns bättre."

Helt okej för Erik, såklart, men sen malde det där inom mig mig hela kvällen. Jag hade så gärna gått på bio. Jag hade så gärna fortsatt myset, speciellt när han kämpat för att göra det fint för mig. Jag stoppade mig själv för jag visste hur det skulle kännas. Men det var jobbigt att erkänna det, och det var svårt för mig att förstå varför jag egentligen inte kunde gå på bio, varför jag skulle vara så himla sugen på just popcorn. Jag har ju kommit ur överätning, jag har kommit ur saker som triggar, jag behöver EGENTLIGEN inga popcorn för att filmen ska vara bra, det vet jag. Jag behöver inte popcorn alls. Men jag kände det i mig, att det skulle vara fel att gå på bio utan att äta det.

Av en slump ramlade jag över det här inlägget. Och ni som har problem med överätning, ni borde läsa det. Det var som att pusselbitarna ramlade på plats.

Det viktigaste stycket finns att läsa nedan (direktkopierat från bloggen länkad ovan);

"Sötma triggar hungern! Varför?

När vi blir hungriga ökar aktiviteten i musklerna, pulsen ökar – Nu ska vi ha mat!! När vi börjat äta så blir vi lugnare och taggar ner men socker och mycket kolhydrater håller oss kvar i hungerfasen, bla genom att öka aktiviteten i musklerna. Jaktbeteendet slås inte av! Vi fortsätter att äta mer än vi egentligen behöver.
Men den viktigaste anledningen är att sött är hjärnans valuta! Ju mer socker och kolhydrater vi äter ju mer vill kroppen ha.


Därför blockerar sött mättnad, hjärnan vill att vi ska fortsätta äta!


Något som jag tycker är otroligt intressant är att hjärnans minnescentrum aktiveras vid en dopamindusch. Så substanser som kan göra oss beroende (narkotika, nikotin, alkohol, socker) gör avtryck i vår hjärna. Hjärnan minns! Därför känner vi sug efter belöningen varje gång vi hamnar i en miljö där vi är vana vid att få den! Så vi kan alltså bygga våra egna säkerhetssystem genom att undvika miljöer som vi förknippar med sötsaker, skapa nya minnen och nya avtryck/associationer! Detta är något viktigt, jag märker själv hur jag kan bli sötsugen i vissa situationer (bion) fast jag egentligen inte har ett fysiskt sug (LCHF). Vi som har lite högre dopaminbehov, tror jag kan ha det lite svårare att tygla vårt sug efter socker och kolhydrater."


Där har vi svaret på varför det är så jobbigt att välja rätt. Hjärnan känner igen vilka platser/tillfällen som ger ökat dopamin och formar en därefter. Det spelar ingen roll att jag egentligen inte är sugen alls, hjärnan lurar mig att vara det, den vill ha drogen (sockret, kolhydraterna) och gör allt den kan för att få det. Därför blir det ökat sug, därför hägrar "popcornkänslan" när jag ska gå på bio.

Jag har märkt att det är såhär även i andra situationer, hos mamma exempelvis. Hon lagar den godaste maten i världen (som mammor gör), för det mesta serverat med pasta. Hon ordnar varma mackor, gör parisare, kokar korv med bröd och dukar ibland fram för värsta fredagsmyset med chips, dip, dricka och ostkrokar. Gör godaste mackorna, bakar bästa bullarna. Och det där vet jag, för jag överäter ALLTID när jag kommer dit. Jag kan inte rå för det. Min hjärna vet om vad som komma skall och rättar sig efter det, sätter igång processer i kroppen och triggar mig att äta mer.

Även när jag är på krogen infinner sig den här känslan. Det känns hur konstigt som helst att beställa ett glas vin och inte en öl eller en drink. Som att man svär i kyrkan ungefär.

Varma sommarkvällar vill jag ha glass. På midsommar måste jag äta potatissallad. Hallonsylten ska infinna sig när plättar steks. Ja ni vet, kan dra tusen miljoner exempel. Men jag tror ni get my point.

Det är så skönt att ha en lättläst förklaring som på ett enkelt sätt visar på det här problemen. Det finns ofta mycket att läsa om hur man löser ett problem, men det är sällan man får läsa OM problemet och komma till insikt hur det fungerar rent fysiologiskt, varför det ÄR ett problem i grund och botten.

Det bidrog till mycket reflektion och många nya tankegångar, det tackar vi för.

Hoppas ni har en underbar fredag! Kram på er ♥


Dagens mat

Mitt hjärta kom förbi mig på jobbet när jag slutat, tog sen med mig på restaurang Waldorf och bjöd på middag. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag har världens bästa sambo ♥ tack sötnos, jag älskar dig!

Frukost: Tre skivor ost

Lunch: Fajitas med sallad och vitlöksdressing

Middag: Bento - en japansk rätt med tre olika rätter i en, laxfjäril, kyckling och biff. Åt med extra grönsaker och utan ris. Rekommenderas, skitgott verkligen! Tror dock det är en del socker i maten, men inga mängder, så bara man vet att man har koll på triggersystemet så går det säkert bra ibland.

Dagsformen

I helhet ser jag bra mycket mindre ut än för några veckor sen, kläderna sitter bättre och det bullar inte över precis överallt på hela kroppen.

Fem veckor

Sjukt vad fort veckorna rusar fram! Nu är det mindre än två månader kvar tills vi åker till London, och  ett av mina mål är ju att jag ska kunna handla vilka kläder jag vill där och även känna mig fin och bekväm i dem! Kommer nog gå bra det här! Är så sjukligt peppad på livet, på träning, på jobbet, på våren, på att äntligen kunna känna mig snygg igen, på att leva och bara vara. Ni vet inte hur bra livet kan vara om ni inte är mig!

Den här veckan har gått bra, kanske var magsjukan som gjorde det (haha)? Resultatet äääääääär:

MEN! Jag kan i ärlighetens namn säga att det inte är minuset på vågen som är det bästa, utan det är all gained energy som jag fått de här veckorna. Det känns som att ett moln som legat runt mitt huvud bara seglat iväg och försvunnit, jag ser saker mycket klarare och med ett större djup. Vet inte om det beror på kosten, att jag börjat träna, att jag äter D-vitamin & zinktabletter eller om det bara är en fin kombination av allt! Det sistnämnda skulle jag gissa på. Jag känner mig friskare, piggare och lättare!

Sen är det ju inte ett minus direkt att jag har fått mindre ont i fötterna på jobbet, eller snarare har jag i princip aldrig haft ont i fötterna de senaste två veckorna. Men, med sex mjölkpaket mindre att bära på om dagarna kanske det inte är så konstigt? Hursomhaver, jag är döpeppad, råtaggad, extremt motiverad och jävligt bestämd på att jag ska iallafall ska klara mitt första delmål innan vi åker till London, men helst mitt andra. Ni kan se vad jag menar i menyn bredvid! Så, då kör vi vidare då?

JAJJEMÄN!

Puss och kram ♥ (känns som att endorfinerna efter träningen sprutade i det här inlägget men det bjuder jag på! ;))

Oh happy day

Sitter på jobbet, har en liten stund kvar av min lunch.

Känner verkligen sprittande lycka i kroppen just nu, glad att livet börjar ordna upp sig, glad att jag tar mod till mig och säger till om saker, glad att saker verkligen tycks lösa sig och glad över att det börjar bli vår! Jag är verkligen en årstidsmänniska, som lätt går in i halvdepression när mörkret kommer, är fortsatt ganska låg i perioder under vinterhalvåret, men så fort solen kikar fram och lyser värmande innfinner sig lugnet och glädjen. Dropp från tak, asfalt som kikar fram och en anledning att plocka fram sina converse och en tunnare jacka, det är härligt!

Nu ska jag återgå till arbetet, men hoppas ni får ha en lika bra dag som jag. Ikväll ska jag göra mitt första pass på det nya träningsschemat, hoppas på massiv träningsvärk imorgon bitti. Det blir även spännande att höra resultatet i kvällens slutsspelsmatch (även om vi vet att Luleå vinner!).

Kram på er! ♥


Supergoda LCHF-plättar

När min syster var här gjorde vi LCHF-plättar som var otroligt lika originalplättar gjorda på vetemjöl, både till smak och konsistens. Ska ni äta något gott (och mättande) så ska ni äta de här!!! Receptet är lånat från den här bloggen.

LCHF-plättar

För två personer

1 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
10 gram smält smör
1 krm salt
(Äkta vaniljpulver)

Låt fiberhusken dra i det rörda ägget. Rör med gaffel i smeten så grädden blandar sig utan att det blir klumpar. Stek på mellanvärme. Servera med LCHF-sylt och lättvispad grädde.

LCHF-sylt

Bär efter tycke och smak
Vatten
Sötningsmedel ex. stevia

Lägg bär i en kastrull, späd med vatten och koka upp. Rör sönder de kokta bären, reducera ner vätskan, ta av värmen och rör ner så mycket sötningsmedel du tycker behövs. Ställ på kylning och servera sedan.


Mina nya älsklingsskor

Brevbäraren kom med mina nya skor igår, tackar och bockar för det. De är fasligt snygga, enormt sköna och precis som jag föreställt mig. Det enda var att det stod att de var 13 cm i objektsbeskrivningen, men när jag mätte var de 11 cm. Inte för att det gjorde något, de blev ju bara lättare att gå i.

Snygga va?


Inte lika sjuk

Mår bättre idag, känns som att jag faktiskt kommer kunna äta något till och med. Magen är inte 100% i balans men det kan även bero på ett knappt existerande intag av mat igår. Valde att stanna hemma för om det ändå var magsjuka jag hade så vill jag inte smitta kunderna, jag sitter ju ändå och i princip andas dem i ansiktet. Är spaterapeut för de som inte vet :)

Ha en bra dag!
Kramar



Kan jag kan du

Det är lite roligt att titta på bilder faktiskt... eller ja, det beror ju såklart på hur man ser på saken men det är åtminstone intressant att se skillnaden... Från slutet av juni till början av september 2010 har jag inga bilder... tog knappt några för jag var så jävla tjock (ursäkta språket) och de få bilder jag har låg på en hårddisk som kraschade (ofc...). Däremot finns det ju en hel drös med bilder från balen och studenten... då var jag kanske inte som allra tjockast men på god väg mot att hamna där.

Vägde mig som sagt aldrig under den här tiden, så därför vet jag inte exakt hur mycket jag väger på bilderna, det är endast uppskattningsvis. Skulle tro att jag som minst vägde 78-80 kg och som mest 100-102 kg. Vilken otrolig skillnad det gör att tappa så mycket i vikt! Har lovat mig själv att aldrig någonsin hamna där igen, det finns inga ursäkter. Inte ens om jag blir gravid längre fram vill jag väga över hundra!

Första svängen jag åt LCHF (september 2010-november 2010 strikt, november-maj 2011 lite mer liberalt) tappade jag ungefär 20 kg. De första tre månaderna var det sammanlagt ungefär 15 kg, det går ju mer långsamt ju mer liberalt man äter men det hann försvinna ytterligare 5 kg under de sista månaderna.

Efter det började jag återinföra kolhydrater och det funkar ett tag, javisst. Men sen tappar man kontrollen igen. Från juni-januari gick jag upp kanske 10 kg, och det är mycket. Alldeles för mycket. Men nu jävlar ska jag ta tag i mitt liv och komma ner till 72 kg, om jag så ska gråta floder och lida (vilket knappast lär behövas men).

Kom igen nu starka individer! Ta före-bilder och tänk tre månader framåt, då kan du ta efter-bilder och slippa skämmas lagom till badsäsongen! Kan jag kan du!





Sanning

Om fuskande och LCHF

Med LCHF handlar det om att äta så lite kolhydrater som möjligt - så långt är alla med. När man slutar äta kolhydrater sker inget större insulinpåslag (insulin är kroppens mest fettlagrande hormon) och blodsockret håller sig på stabil nivå. Det är därför suget efter mat och socker knappt existerar med LCHF, man är mätt och man är hungrig. Kroppen kan själv tillverka den glukos den behöver i hjärnan, så att påstå att vi blir dumma av mindre kolhydrater är bara löjligt. Jag försöker ligga så lågt som möjligt med kolhydratintaget - för jag mår bäst då. De kolhydrater jag får i mig kommer främst från mejeriprodukter, och det tål jag.

Men även där försöker jag hålla mig så gott det går, jag dricker till exempel inte mjölk mer än någon gång i veckan. Jag försöker variera frukosten så det inte bara blir mjölkprodukts-frukostar (smoothie, yoghurt) utan jag försöker även äta ägg, stekt bacon, ost (lågt kolhydratinnehåll) och skinka till exempel. Det jag märker och det min omgivning säger är att jag äter så lite, men det fina är att jag äter alldeles lagom. Jag blir mätt när det är mycket fett i maten. Min kropp förstår var den ska ta energin ifrån och då äter jag mindre.

Jag har en app på telefonen, Shape up club som räknar ut vad man ätit under dagen och hur många kalorier man intar, jag ligger sällan över 1000 kcal/dag, men jag är ändå mätt. Jag äter så mycket mat jag vill och orkar och håller blodsockret på stabil nivå men ändå hamnar jag så lågt, just för att jag inte har något insulinpåslag. Det är också därför jag går ner i vikt rätt snabbt för det är dels en lågkolhydratskost men just nu även lågkalorikost. Kroppen försörjer sig på den energi som kommer genom maten, och behöver den mer energi "lånar den" från våra fettdepåer i kroppen. Således, har du inget fett, går du inte ner i vikt, men du kanske börjar må bättre med alla de hälsofördelar det innebär.

Nåväl, det jag vill komma till är att för mig är små avsteg okej ibland. Det här måste man känna in själv, hur strikt vill du vara? Vad är värt att fuska med för dig? Kommer det påverka viktnedgången? Är det värt att fuska alls? En del LCHF-frälsta påstår att det är det enda rätta sättet att leva, det tror inte jag. Jag tror vi är gjorda för att äta olika men att de flesta mår bra av att sänka sitt kolhydratintag, och gör man det, då kan man gott unna sig något utan dåligt samvete ibland. Lägg märke till ordet ibland.



Alla måste känna vad som känns rätt och bra för varje enskild individ. Ja, jag vet att en del av livsmedlen ovan inte är optimala om man äter LCHF... men jag äter 100% rätt övrig tid och för mig är det värt att addera de här sakerna NÅGON gång för att kosthållningen ska passa mig som individ klockrent. Jag respekterar och är imponerad av dem som inte har några som helst "cravings" efter något annat än den mat de äter, men de här sakerna vill jag äta någon gång ibland för att jag mår bra av det. Okej om jag sabbar 0,2 kg viktnedgång i veckan, det gör inte mig något, för jag rör mig neråt i ett bra tempo iallafall. Kom ihåg att det ska vara en livsstil, inte en bantningsmetod.

Kram på er!


Magkaos

Usch, mådde dåligt redan när jag vaknade i morse, men tjurig som man är bortsåg jag från det och gjorde mig klar för jobbet och satte mig på bussen. Väl framme i stan kände jag att nu är det bråttom, skyndade mig till jobbet och slängde mig över toan. Spyr som en galen och blir jävligt less. Ringer min första kund, sen är det dags igen. Nu är jag hemma och jag håller tummarna för att det bara var något galet jag ätit som ställde till det för mig. Mår fortfarande illa och ont i magen men inga tecken på ytterligare sjukligheter, hoppas det stannar här.

Jag vet att jag talar för alla när jag säger; att spy suger.

Speciellt när man har ett jobb där en massa kunder är inbokade, för det förstör inte bara för mig, utan även för dem. Nu ska jag sova. Godnatt.




Dagens & gårdagens mat

Igår:

Frukost: Smoothie med hallon och proteinpulver

Lunch: Red hot chicken-sallad på Mat&Prat

Middag: Ädelostfylld baconlindad kycklingfilé med grönsallad

Idag:


Konstig matdag då jag varit bakis och inte riktigt fick i mig så mycket på förmiddagen och första delen av eftermiddagen...

Frunsch (typ klockan halv ett): Ett och ett halvt kokt ägg

Mellanmål: Lite rysk yoghurt med kanel

Middag: Tacos

Kvällsmys: Coke Zero (det var sjuuuukt gott), grönsaksstavar, dip och yttepyttelite chips (chips väger så lite så om man vill fuska till det EN gång i månaden kan man äta lite utan att dö av ångest, jag älskar chips och det är det enda jag verkligen tycker är jobbigt att inte äta, så för mig är det värt det!)



Godis till håret

Eftersom jag satt i extensions tyckte jag det var på tiden att investera i lite bättre grejer, det fick bli shampoo, inpackning och en färgpumpla som bibehåller det röda och intensifierar det. Allt är från lyko.se.

Absolute Cellular Repair Shampoo:


Cellreparerande schampo för mycket skadat hår.

Absolut Repair Intensivkur:

Intensiv kur som reparerar på djupet
och ger vitalitet åt försvagade hårfibrer.
Håret blir återuppbyggt, mjukt och glänsande.

Revlon Nutri Color Creme #740 Copper:

Inpackning med färgpigment som ger nytt
liv i färgade hår. Ger ett glansigt och
välmående resultat med intensiva färger.

 

 


Shoes

Jag har haft skokris... just vinter/vår är en svår årstid när det kommer till skor. Praktiska skor har jag, jag menar, såna man kan gå till jobbet med utan att skämmas ihjäl eller slipper halka omkull med. Lagoma skor så att säga. Men när det kommer till skor jag kan ha när jag ska gå ut - då ekar min skohylla i princip tom. Jag har ett par som är "standard", men det är sååå himla tråkigt att alltid ha samma. Så jag påbörjade projekt "shoefinding".

Preferenser: svarta, högre än 10 cm, sitta tight runt vristen & platå.

Ja, det borde ju vara hur lätt som helst tänker ni. Pyttsan. Sprang omkring på varenda skobutik i hela stan förra helgen för att hitta ett par, kikade på varenda hemsida jag kunde komma på namnet på, men ändå dök inget upp. Nu har jag iallafall hittat ett par, jag ber till gud att de sitter bra och inte krånglar. De är enkla, fina, svarta och ser ut att sitta tight, för sitter de tight på modellben, då sitter de tight på mig! Tretton centimeter höga och tror det var runt fyrahundra kronor inklusive frakt jag betalade, mycket bra pris med andra ord. Nu vill jag bara att de kommer! Köpte dem på ebay.



Viktkurva

Nu har jag lagt upp en viktkurva här bredvid, bra va?

Det tog ju ett tag innan jag verkligen tog mod till mig att göra det, men nu när det är gjort känns det inte alls så farligt. Det är lättare att referera och se konkret vad som händer, både för er och för mig.

Kommer naturligtvis uppdatera den varje vecka när jag har min "vägningsdag" (onsdagmorgon!).




Alkohol gör en sjuk...

...men man får väl skylla sig själv, är det inte så? Hur som helst så dricker jag inte så ofta, så det kan vara värt att ta smällen de få gånger det händer.

Hade en mycket trevlig början på gårkvällen, finaste Tina fyllde år och hade gjort världens ansträngning för att alla skulle få det så bra som möjligt, och OM vi hade det bra. Kombinerad LCHF-vegetariansk-"vanlig-mat"-meny så alla kunde äta det de ville. Det fanns vegetariansk lasagne med keso, ädelostfylld baconlindad kycklingfilé med baconsås, sallad & potatis. Jag smakade en halv tugga av lasagnen bara för smaken, och gud så god! Jag spisade sedan kycklingen och salladen med god aptit, sjukt så gott! Till efterrätt bjöds det på blåbärs- och lingonkaka med mandelmassa och jag fick proteinfluff med grädde, även det supersmarrigt! Så i matväg var det en mycket bra kväll.

Fortsättningsvis surrade vi, drack vin och spelade kort tills en taxi hämtade oss och tog oss till Allstar. Där började vakten bråka om att Erik inte skulle få komma in, trots att vi ringt och sett till att det skulle gå bra. Jävligt irriterande, ska ringa och ge dem en ordentlig utskällning sedan. Det var bara att gilla läget, så vi gick på Max där Erik åt en burgare och sen tog vi taxi hem. Det hade kunnat vara en kanonkväll men vakten gjorde slutet till pannkaka...

Just nu ligger jag i sängen, druckit massor med vatten och tagit två alvedon, mitt hjärta är och spelar innebandymatch och jag funderar på att sova en sväng till. Om jag börjar må bättre tar vi en prommis sen, vi hade tänkt lyxa till det med tacos senare, och ikväll blir det grönsaksstavar med dip och Coke Zero för första gången sen jag började LCHF;a igen - till filmen Avatar, längesen jag såg den nu. Laddar för mysdag med andra ord!

Avslutningsvis; Erik, jag älskar dig. Du är min bästa vän och den person jag lever för, du ger mig så mycket glädje och kärlek alla dagar, att skratta med dig är det bästa som finns. Puss ♥

Dagens mat

Frukost: Salami och brie (det sista dock... ledsen, haha)

Lunch: Kycklingfilé fylld med vitlöksost serverat med sallad och beasås

Mellis (innan träning): En halv deciliter rysk yoghurt med kanel och hackad mandel

Middag: Helstekt fläskfilé med grönsallad och beasås



Jag tycker jag ser friskare och piggare ut, och jag känner mig så också! Längesen jag mådde så bra som jag gör nu. Bjussar på den här överredigerade bilden eftersom jag inte hade någon matbild idag. Hungrig helt enkelt ;)

Blir en tidig kväll ikväll och mysprat i sängen med mitt ♥. Ledig hela helgen, thanks god.

Puss & kram!

Burn X4

Det är många som frågat och undrat hur det gått med Burn X4, tänkte summera och utvärdera lite.

Såhär säger tillverkaren (urdrag Svenskt Kosttillskott) om Burn X4:
  • Viktnedgång, dämpad aptit och hunger
  • Prestationshöjande
  • Hjälper till att upprätthålla fungerande fettmetabolism
  • Normala blodsockernivåer, vilket är viktigt för att hålla sockersuget i schack

BURN X4 är en formula med högvärdigt grönt té innehållande EGCG samt Sveriges första tillskott med Oolong té som det bedrivits massvis med forskning på inom fettförbränning. BURN X4 innehåller även taraxacum officinale med rikligt med antioxidanter och som traditionellt använts för att driva ut vätska under huden, samt högvärdigt capsaicin som ger en upplevd hetta.

För att du ska kunna hålla dina energinivåer uppe, trots ett kaloriunderskott, så innehåller nya BURN X4 förutom synefrin även rent koffein anhydro. När ditt mål är viktnedgång och fettförbränning så har koffein en rad positiva effekter såsom ökad vakenhet.

Fettförbränning och viktnedgång är väldigt komplext och påverkas av en mängd olika faktorer. Vid utvecklingen av BURN X4 har vi tagit alla aspekter i beaktande och därför inkluderat krom och kolin i formulan. Kolin bidrar bl.a. till normal fettmetabolism och krom är viktigt för upprätthållandet av normala blodsockernivåer.


Det här tycker jag:

Har ätit det i ungefär tre veckor nu, och ja, jag tycker att det fungerar på många sätt. Det man ska ha i åtanke är att jag äter LCHF och att det på många sätt fungerar på samma sätt (bibehåller blodsockernivån, dämpar hunger, ökar förbränning), men jag vill ändå att ni ska få veta hur jag känner och tycker.

Rekommendationerna är tre kapslar två gånger dagligen. Jag har ätit tre kapslar en gång om dagen när jag inte tränat och tre kapslar två gånger dagligen de dagar jag tränat. Främst för att jag vill kunna sova på kvällen, det går inte om man fyller på med så mycket koffein och inte gör av med energin det ger. När jag tränat har jag ju jobbat bort en del energi och då har jag inga problem alls att sova.

Pigghet/prestation: Om jag glömmer att ta dem en morgon så blir jag dödstrött (som innan jag började med dem), koffeinet i dem sparkar verkligen igång en på morgonen, det är en jävulskt skön känsla! Gillar man inte kaffe men behöver en kick, då ska man köpa dessa. Även under träning gör koffeinet stor skillnad, brukar ta dem ca. 20 minuter innan träning i samband med ett litet mellanmål. Ibland brukar bara tanken av att gå på gymmet tära när man har jobbat en hel dag, men med de här VILL jag träna och jag orkar mycket mer. Det är också sjukt bra om man äter LCHF, för man vill ju gärna ha en extra kick inför träning men man vill inte höja blodsockret. Svaret? Burn X4!

Dämpad aptit/hunger: Definitivt en post som fungerar, märker stor skillnad. I början tyckte jag det var läskigt för jag äter ändå rätt mycket mat till lunch annars. Med dessa behöver jag inte alls äta lika mycket, vilket jag är glad för. Dels för att jag får en känsla för hur det känns att vara mätt och dels för att jag lär mig känna efter själv. Minuspoäng var det den dagen då jag inte fick i mig något till lunch pga mättnadskänslan och energin var helt slut runt 16-17 tiden på kvällen, jag var svimfärdig. Nu försöker jag hela tiden att få i mig iallafall lite till lunch, och då står jag mig till middagen klockan 19 på kvällen. De ger en känsla av "proppmätthet", och det är svårt att äta då, det vet jag, men jag tror ändå att det är viktigt att få i sig någonting till lunch.

Svettningar/vallningar:
Inte märkt något av detta, men är inte en person som svettas så mycket i vanliga fall heller. Dricker ju även kaffe så är rätt van vid koffein redan, kan tänka mig att man kan bli lite skakig annars.

Fettförbränning/ökad fettmetabolism: Eftersom jag börjat med dessa samtidigt som träning och viktminskning så kan jag tyvärr inte svara på om de fungerar inom detta område eller inte. Däremot så har jag ju verkligen gått ner i vikt (-5,6 på fyra veckor), så jag tror det är en blandning av alla saker samtidigt. Jag vill tro att de funkar, och hoppas ju på det såklart.

Slutsats: Ett bra prestationshöjande piller som snabbt ger energi, hög mättnadskänsla och som verkligen fungerar. Jag tror inte på mirakel med sånt här, tror till exempel inte att man skulle tappa massor med vikt om man bara åt dessa och inte gjorde en seriös kostomställning/livsstilsförändring (gäller de som är socker- och matberoende och överviktiga som mig), men det är möjligt att de ger en kick och är en hjälp på vägen. För normalviktiga personer är de säkert en bra dörröppnare för att gå ner de där sista kilona. Jag kommer absolut fortsätta med dessa, de har till 100% motsvarat mina förväntningar!

Träna

Gick till gymmet direkt efter jobbet, oftast passar det allra bäst för mig att träna fredagkväll då Erik många gånger har match då. Körde bara kondition, en halvtimme på löpbandet och det var ren träningsglädje! Idag förstod jag verkligen vad vissa människor ser i träning och vad som får dem att fortsätta framåt, jag kände mig stark, peppad och motiverad, och presterade även riktigt bra utifrån min egen förmåga. Peppande musik i öronen gör verkligen en stor del av upplevelsen.

En tråkig sak var att efteråt böjde jag mig framåt och ställde mig sedan hastigt i omklädningsrummet, small rakt in i en skåpdörr så jag såg stjärnor. Var tvungen att sätta mig ner för att inte tuppa av. Kändes som att hela huvudet gick sönder, men det blödde inte, dock har jag en värkande bula på huvudet och blev låg efteråt, sådär som man blir när man gör illa sig. Känns iallafall bättre nu.


Mitt nya, fina gym. Helt tomt när jag kom.

Kallt till varmt

Vad tycker ni? Fint eller inte med kallt läppstift till varmt hår? Jag gillar verkligen kontrasterna. Detta stift kommer från E.l.f och heter "Gypsy".


Bort med det gamla och in med det nya!

Bloggen kommer kanske se konstig ut några dagar framöver, är ingen direkt superhejare på kodmallar, men jag gör mitt bästa. Tänkte bredda bloggen lite så jag får plats med lite större bilder, även byta lite typsnitt om jag kommer på hur man gör. Nytt och fräscht gillas ju? Ni står nog ut!

Kram



Dagens mat

En riktigt lyxig dag i matväg kändes det som! Det är få förunnat en man som kan laga riktigt bra mat, men jag har turen att leva med en sådan. Allt han gör är gott! Helt underbart. Nåväl.

Frukost: Salami & Brieost

Lunch: LCHF-pasta med köttfärssås

Middag: Ugnsstekt vitlöksostfylld kycklingfilé med bearnaisesås, chillibearnaise och sallad.


En bra dag

Ibland vaknar man bara och inser att livet är himla bra ändå. Det finns så få problem, solen skiner och livet går sin gilla gång. Jag har en fin lägenhet, en underbar sambo, resor att se fram emot, ett rikt liv. Ett bra jobb, en stor härlig familj och massor av underbara vänner och kunder. Lite livskval och pirr i magen men inget som stör utan bara gör det lite mer intressant. Är nöjd att jag fått det så bra och frihet att kunna göra det jag vill. En känsla av att livet ligger framför mina fötter och att inget kan stoppa mig. En bra dag helt enkelt.




LCHF-pasta

Pastan smakar inte långt ifrån originalet om man äter det med en pastasås, alla de tre som smakade tyckte det var himla gott! Prova :)

4 ägg
1/2 dl fiberhusk
1,25 dl philadelphiaost

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst, tillsätt sedan philadelphiaost och fiberhusk och vispa ihop. Låt svälla ca 10 minuter, vispa sedan igen. Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och skär tunna strimlor, typ som tagliattelle.

OBS! Smeten blir väldigt kladdig och det är svårt att få det jämnt, men frukta icket, det blir bra ändå :)

Sista bilden är tagen från http://receptlchf.blogspot.com

Dagens mat

Några dagar sedan sist... men bättre sent än aldrig, eller hur? :)

Frukost: Lite rysk yoghurt med hackad mandel och kanel

Lunch:
Grand deLuxe-burgare från Max utan bröd (kommer bli favvo!)

Middag:
Världsgod köttfärssås med LCHF-pasta



Fyra veckor

Fyra fina veckor har passerat, och jag mår verkligen hur bra som helst. Det är absolut inga problem med maten längre, det är som att det är inprogrammerat vad jag ska äta och inte. Har provat flera nya saker den här veckan, bland annat LCHF-plättar och LCHF-pasta! Ni ska få recept på båda lite senare, verkligen supergott! Med vikten har jag hamnat på en liten viktplatå, men jag känner ingen stress. Min kropp är lite i obalans (hormonrelaterat, och nej, jag är inte gravid) men jag hoppas det är på bättringsvägen. Det känns så iallafall. Min hy har blivit otroligt mycket bättre de här veckorna. Mer lyster, mindre plitor. Är även mycket piggare och fräschare, gladare och nöjdare. Vet ju såklart inte om det beror på kosten, men jag tror absolut att det hör samman. Några har efterfrågat inlägg på Burn x4, och det kommer inom några dagar. Veckans resultat viktmässigt:

Är otroligt nöjd ändå, bara välmåendet och att min mage fungerar som den ska är en otrolig vinning. Jag trivs med mig själv och jag är nöjdare med min kropp bara av att min mage inte är så svullen längre. Tack LCHF för att du gör mitt liv bra!

Sanning

Redhead

Satt hos frissan X antal timmar igår men det var sååååå värt det. Älskar färgen, verkligen!

Helg

Det blir ett obligatoriskt helginlägg även denna söndag.

För det första, det är så himla skönt att inte ha några måsten med bloggen, den här gången känns det som att den är helt och fullt för min egen skull. Det är så härligt att ha ett forum där man kan skriva av sig, reflektera, tänka efter, känna efter och få respons med det man tänker och tycker. Därför uppdaterar jag inte varje dag, och det är också därför jag uppdaterar mer vissa dagar. Jag vill helt enkelt att det ska vara min lilla fristad som jag kan gå till om jag har tid och lust, inte för att jag måste, och det är så skönt.

Igår jobbade jag hela dagen och tiden släpade sig fram, mest för att jag verkligen såg fram emot att träffa min pappa och hans fru. När jag kom hem lagade vi trerätters och drack vin, på kvällen såg vi melodifestivalen och efter det en deckare, myste på helt enkelt.

Menyn var enligt följande:

– Toast med philadelphiaost, tomat- och pestoröra toppat med nötter och klippt gräslök.

– Porterstek med tillhörande sås, ugnsbakad timjanströdd klyftpotatis, bearnaisesås och fetaostsallad.

– Chokladpannacotta toppat med riven choklad och hallonsås efter tycke och smak.

Min meny bestod dock inte av toast, och jag smakade bara en klyfta potatis, i övrigt är väl inte porterstek 100% LCHF pga ölen, men det är i så himla små mängder och inte varje dag heller, så jag tyckte absolut det var värt de där lilla extra kolisarna :) allt var supergott!

Idag har vi varit en sväng på stan, Erkki köpte ett par skitsnygga skor och jag handlade "bra-att-ha-saker", en hårfön och en lampfot bland annat. Nu väntar vi på min lillasyster som kommer med bussen om en timme, längtar nästan ihjäl mig! ♥ Ikväll ska vi äta middag hos min svärmor och imorgon är jag också ledig så vi får se vad dagen bjuder på. En spännande sak händer iallafall, men ni får veta mer om det sen :) älskar förresten vädret som är ute nu, strålande sol och rätt så varmt, himla mysigt!

Turkost/rosa



RSS 2.0