Partmakeup

Ni får några bilder på min födelsedagsmakeup från förra helgen! VALBORGSFIRANDE IKVÄLL!






Sorry

Alltså ni får ursäkta min usla uppdatering men så mycket som händer just nu, körkort, flytt till Luleå efter studenten, massa jobb och självklart andra saker som ska fixas. Är tillbaka inom en snar framtid, håll ut älskade bloggläsare!

Jag och mitt hjärta, dec -09.

GRATTIS TILL MIG!

JA MÅ HON LEVA... Ja hoppas jag lever länge! Skriv grattis om ni vill med slipp om ni inte vill!



KRAAAAAAAAAAAAAAAM!

Bare Minerals

Idag på programmet Plus i SVT var det ett reportage som man gjort om sminkmärket Bare Minerals. Det var mycket intressant och givande.

Först och främst ska jag börja med att säga att jag jobbar själv med det märket, vi har det både på skolan och det används på salongen där jag extrajobbar. Under hela min "skolningstid" har vi fått information av Dermarome, återförsäljare för Bare Minerals i Sverige, om vilka effekter makeupen har, bland annat det som nämns i reportaget; "Denna studie bevisar att i.d Bare Minerals foundations ger en markant förbättring av hud med acne och rosacea efter endast två veckors regelbunden användning.".

Enligt Plus granskning finns ingen studie på hudförbättring. Det finns inga kliniska studier på att man blir fräschare och finare. Allt det som vi, och dessutom alla kunder lärt sig, har varit felaktig marknadsföring. Något som är otroligt tråkigt och som de som är återförsäljare också får ta en stor smäll av. För att kunna vara en säker konsument och för att vi vet att vi erbjuder de bästa möjliga produkterna så hänvisar man bland annat till den här studien och de effekter som makeupen har/säger att den har. För mig är det ett säkert kort om en kund tvekar att handla, man berättar då bara att det gjorts studier på märket och där har man bevisen och ett bra försäljningsargument gentemot kunden. Trodde jag. Nu vet jag att det jag präntat in i huvudet för att mina kunder ska vara säkra, är fel. Och det är så fel att det är fel, för inte bara jag blir ledsen, utan även de kunder som blev tipsade att köpa produkterna.

Dock vet jag, att i vissa fall kan hudförbättring uppkomma, det har jag sett många exempel på i min omgivning. Människor vars hy förbättrats väldigt mycket. Men jag vet inte vad det beror på, kanske att de innehåller renare ingredienser och inte täpper till porerna som flytande foundations ofta gör. Eller att det helt enkelt blir som han beskrev det, en "placeboeffekt". Som gör att vi tror att huden förbättras och att den inställningen till makeupen gör att hyn blir bättre.

Jag vet inte. Jag vet bara att jag känner mig lurad. Och att det känns som att jag lurat kunderna, något som absolut inte var meningen. Säger någon att en studie är presenterad så litar jag självklart på att den är det. Säger återförsäljare att det är på ett visst sätt så litar jag på det. Men det är tråkigt.

Trots allt detta vill jag avsluta med att säga; Bare Minerals har inget dåligt smink! Jag älskar deras produkter och det vet jag att många av mina kunder också gör, de har naturliga, bra och dryga produkter som räcker i en evighet. Människor som inte hittat smink som passat dem förut och provar Bare Minerals blir oftast helt sålda. Det är en bra produkt för alla, kvinnor som män, ung som gammal för det har en täckningsförmåga som går att justera och drygare och mer lättanvänt än andra produkter också.

Men det är tråkigt när jag, kunderna och alla andra där ute har blivit lurade av en studie som över huvudtaget inte finns publicerad.

Dåligt Bare Minerals, dåligt.

Reportaget finns här.
Bilden är tagen härifrån.



Gårdagens pyssel

Linda och jag gjorde blöta skuggor på varandra, något ingen av oss övat på evigheter. Min blev dålig, så den får ni ingen bild på, men Linda kyckades himla bra och resultatet ser ni nedan :)

Anledningen till att jag inte uppdaterade igår var för att jag var på bingo. Helt enkelt. Jag är värsta sortens bingospelare som alltid tar med mig fika, är där en timma i förväg och som älskar spänningen. Haha. Som värsta pantermormor.






/ Sofia

Skola

Idag ska jag gå i skolan, egentligen behöver vi inte, men jag känner att jag MÅSTE, håller på att förgås här hemma. Jag och Linda ska sminka, tror jag ska repetera årtalsmakeuper. Blir nog kul! =)

 

Puss!

 

Ny dagceme

Eftersom min underbara dagcreme från Decleor är helt slut passade jag på att köpa Dermanords. "Face lotion är en lätt dag och nattcreme som innehåller eteriska oljor frpn bergamott och patcholi". Jag köpte min på skolan men den kan även handlas här. Pris 165 :- för 50 ml. Självklart recenserar jag den om några veckor!



(min är 250 ml, därför ser flaskan annorlunda ut på hemsidan)

Puss!
/ Sofia

Dagens makeup

Kvällen tillbringades i mammas nya lägenhet, passade på att göra en lite roligare makeup också med fina glitterprickar. Orkar inte skriva upp vilka saker jag använt, funderar ni på något får ni fråga =)





Puss!
/ Sofia

Next want to have

Nu när jag är hemma och har helt sjukt tråkigt så passar jag på att klicka omkring på lite olika sidor, och på iamias hittar man en massa smink i underbara färger och till bra priser. Deras sortiment har också en del produkter som lämpar sig för veganer om jag inte har helt fel. Jag har spanat in de här paletterna, bra pris och MYCKET skuggor, priset blir 3 kr/skugga på 88-färgspaletterna!

 

Puss!

/ Sofia

Cravings

Fortfarande strejkar magen och fortfarande vill jag inte vara här hemma! Huvva, igår hade jag nog 10 timmars datasittande/tvtittande bara för att jag inte kunde göra något annat, vill inte ha en likadan dag idag. Menmen, sluttjatat.

Vill ha nya skor och MÅSTE ha nya skor. Alla de här var himla fina.
3x have2have och 1x nelly. Alla med nitar, såklart. Love it.







Men som vanligt är jag pengalös, åtminstone till på fredag då jag FYLLER ÅR.
Puss!
/ Sofia

I keep it up because of you



Du är min bästa vän, ja.

Ska sova nu, godnattpuss!
/ Sofia

Sweet miss China

Säkert flera som sett den här underbart söta tjejen redan, men hon tål att ses om och om igen. Alla hennes klipp är bra! Brukar egentligen inte lägga upp klipp för brukar själv inte klicka in på klipp som är upplagda på bloggar, men vill ni ha tips och inspiration är det här tjejen som kan grejen!



Enjoy!
Puss.
/ Sofia

Vill ha

Självklart blev jag sjuk inatt igen... inte för att låta som värsta tjatmoster men mitt liv är verkligen inte inne i nån bra period, vaknade flera gånger av att jag trodde jag skulle spy, var jätteillamående. Usch.

Nåväl, jag känner mig så pysslig, har egentligen 100 miljoner skolarbeten att göra men hur kul är det, vill börja med nagelförlängning, hårförlängning, ögonfransförlängning, snoppförlängning. Inte det sista kanske, haha. Men inspirerad är jag så det räcker. Vill ha mitt VISA-kort nu så jag kan börja shoppa på ebay. Love it.





 

Puss!

/ Sofia


Dagens makeup, fast för någon dag sen

Som ni kanske förstår har jag inte mått vidare bra, men nu börjar det bli bättre, har iallafall kunnat äta idag vilket jag ser som ett enormt framsteg... haha.





Fint med bara cleant ibland tycker jag, pennan heter 71 atlantic och är från Isadora!
Puss!
/ Sofia

Självklart

Har jag gått och fått någon konstig magsjukdom, hade magsjuka fast bakvägen imorse och har fortfarande ont i magen, men börjar blir frisk. Vilket betyder, jag har inte jobbat för det var jag för sjuk för, mådde som en död gris i morse, men fortsätter det såhär så vill jag ju jättegärna åka på festen, men det kan ju ju inte eftersom jag inte har jobbat.

Känns som att jag är motarbetad hur jag än gör, så tråkigt. Plus att alla säkert tror att jag var bakis eller dyl. vilket jag INTE är, för det hade vart konstigt eftersom jag låg hemma och sov och spelade kort igår kväll. Fy, usch, blä vad less jag blir på livet ibland.

Sjuk på morgonen, men frisk på kvällen, vem tror på det egentligen? Åh, jag som sett framemot festen så mycket.

/ Sofia

Dagens makeup, grönt är skönt!

Ögonskuggor: Lanmei 046 och 001, e.l.f black
Rouge: e.l.f, hittar det inte nu så vet inte färgen, haha

Förresten har jag kring 900 bilder på mitt minneskort, dags att radera en del och beställa hem några?




Pusselipuss!
/ Sofia

Mumsi.

Min nya klänning, ett av fyra nya plagg. Ska invigas på lördag då cocktailparty och 25-årsjubileum står på schemat!




Det enda problemet är väl att den precis som vanligt är för tight över brösten... men bara liiitelite tight så det ser inte superkonstigt ut iallafall. Blir en keeper!

Puss!
/ Sofia

I min brevlåda....

Jag hoppas mina avin dyker upp i brevlådan snart, alltid kul med nya saker!
De två översta, bubbleroom.
De två nedersta, Ellos.


299:-, 199:-

999:-, 249:-

hihi. Nu är det sova som gäller.
Puss!
/ Sofia

Styling

Idag har halva klassen haft styling på modeller eller klasskompisar, sen har allt fotats av Andreas på FotaFolk i deras studio, tyvärr har jag inte de bilderna, men kan visa de jag har så kommer resten sen!


Snyggingen Louise var min modell, vad tycker ni?

Dagens makeup

Ögonskugga: Babydoll MUS, Sassy MUS, Black e.l.f






Och braidsen såg lika bra ut idag, yiiehoo!

Puss!
/ Sofia

Gangsta

Eller hur var det nu igen?

Först och främst ska jag börja med att berömma vår duktiga lärare Juan, som är makeupartist, kläddesigner, hårstylist och frisör, talar engelska, spanska, portugisiska, tyska och svenska och som är en duktig instruktör som har koll på allt från hur man klipper hår till hur en keratinslinga ska vara smält för att sitta så länge som möjligt.

Det var, som ni kanske förstår, han som gjorde de här miniflätorna på mig idag, i tribalmönster. Det gjorde ondare än vad jag kunnat föreställa mig, att tatuera mig gjorde mindre ont än det här, men det var det värt för han var så grymt duktig och noggrann och gjorde så himla fint.

Om ni nu orkar läsa längre så berättade han även att han brukar fläta mönster och sådant också. En kompis till honom som sprang OS gjorde han flätor på över hela håret, på ena sidan stod hennes namn och på andra sidan hennes startnummer, riktigt häftigt faktiskt!

Han brukar även fläta "skärmar", typ som att mna har en keps på sig, fast det är en fläta av hår egentligen. Nåväl, hursomhelst är han jätteduktig och nedan ser ni några steg på vägen och slutresultatet!

Och ja, jag har en sjuuuuuk utväxt som jag egentligen tänkte färga ikväll men vill ju ha flätorna några dagar nu så får vänta med det.











Massa puss!
/ Sofia

Nytt i sminkbältet

Två underbara penslar från Dollarstore för 10 respektive 20 kronor. Den rundade passar underbart bra som globpensel och den platta som suddpensel (har redan en sen innan och det är min absolut bästa suddpensel, tro det eller ej!).




20 :-



10 :-



Så det är ett litet tips från mig till er!

Dagens makeup

Skulle ju fota dagens makeup imorse, då den var nygjord och fräsch, men ni får väl hålla tillgodo, haha. Förresten gjorde juan nånting extraordinary med mitt hår idag som jag visar sen :)

Ögonskuggor: Oballa 69, Leishi 013
Kajal: White Maxfactor
Ögonbryn: H&Ms ögonbrynspenna (bruna ögonbryn för en gångs skull)



Tog inte fler bilder än så men en ganska mörkbrun sotning med vit kajal.

Puss!
/ Sofia

OCH VINNAREN I TÄVLINGEN ÄR!

(självklart hade jag inget internet igår, men här kommer det)

Vinnaren är alltså:
http://darkbarbie.blogg.se/.

TACK alla som var med och tävlade och kika gärna på min blogg i fortsättningen.



Puss!
/ Sofia

Summer

Som ni kanske förstår så har det varit en omtumlande tid i mitt liv och saker har hänt som jag inte vill skriva om här i bloggen. Men nu känner jag att mitt liv börjar komma på rätt köl igen och att det börjar svänga litegrann, så lite bättre uppdatering är att vänta här i bloggen!

Ska dra en vinnare IMORN, fölår madde för att jag inte skrivit nåt mer, du är underbar men snart kommer det upp vem som vunnit :*

Hade tänkt lägga upp en dagens makeup men minneskortläsaren hos pappa verkar inte fungera så det är bara att ge upp. Ska visa sommarklänningen som jag ska beställa iallafall.



Från bubbleroom.se, underbar!

Pussar!
/ Koisti

Wont back down



Till alla som tror att dom vet hur det känns men inte vet hur det känns. Och till alla dom som tror att jag ska falla den här gången, det kommer jag inte. Kroppen värker, ögonen är svullna och mitt liv är uppochner, igen. Men det går för att det måste gå.

Ska snart på lassa igen.
/ Sofia
RSS 2.0