Det här blir roligt

Det här är nog det roligaste och mest pirriga inlägget jag skrivit någon gång, just eftersom jag verkligen hoppas att människor kan ha användning för den här:

Jag har gjort en bok. Alltså en riktig riktigt BOK tillsammans med min kompis Sofia. När vi skulle välja vad vi skulle göra som projektarbete kom idén att skriva om allt vi lärt oss dessa år. Att sammanställa alla underbara kunskaper vi fått och göra det till ett material som alla ska kunna ta del av.

Och det blev perfekt, vi kan inte ha blivit mer nöjda.
I boken kan man läsa om steg för steg makeuper, vad man ska tänka på när man applicerar skugga, och vad man ska tänka på när man lägger bas om man är en viss ålder. Ögonbrynsguide, massage och fakta om det finns. Utförliga klädguider och stiltips. Allt behändigt förpackat på 70 sidor och A5 format.

Boken kan köpas här och kostar 129 :- + frakt om du inte bor i Umeå med omnejd och kan hämta upp den. Det är en perfekt present och passar alla kvinnor i åldrarna 13 - 100. Så, kommentera gärna en massa och beställ gärna böcker.



Massa puss!
/ Sofia

Flowerpower

HM kör verkligen på blommigt i sommar, något jag gillar men har svårt att bära upp själv eftersom mönstrat ofta får mig att se ännu större ut. Men visst får man vårkänslor? Och träskorna med den fina klacken och det härliga blomtyget skulle jag inte tacka nej till. Finfint!


/ Sofia

Och blä...

... söndag och talskrivning, problemet är bara: Varför funkar inte word?

Så, jag får försöka klura på det där. Bilder från gårdagen kommer senare, hade så sjuuuuukt kul!
























Massa puss.
/ Sofia

Makeup på Mathilda

En del vänner som läser min blogg ville ju se bild på Mathila efter att jag sminkat henne, just eftersom hon nästan aldrig sminkar sig till vardags. Hon blev verkligen superfin!

Primer: Platina High Tech Lighter
Skuggor: Satin, Aquarius och Pollution Microshadows och Crystal Eyedust
Penna: Black
Glitter:
Diamond





Det förgyller en hel makeup att lägga en glittereyeliner och ett par lösfransar!
Puss!
/ Sofia

Fullproppad med smörgåstårta...

Har ätit smörgåstårta så det snart ploppar ut från öronen, men det är ju så himla gott! Förgyllde min älsklings födelsedag med tre par snygga kallingar och ett presentkort från h&m.

På clubkvällen igår följde det med två skönheter hem, en knallgul skugga (ra) och en knallrosa (babydoll). Två favvisar som jag inte haft möjlighet att komplettera sminkväskan med tidigare, men nu! Som gåva fick man även en aprikosorange skugga som säkert blir hur fräsch som helst i sommar, både på ögon, kinder och läppar.






På handen har jag bara lagt pyttelite av de olika skuggorna, alla är superfint pigmenterade och kommer verkligen bli favoriter!

Puss!
/ Sofia

Ja må han leva!

Godmorgon gullungar! Hoppas ni sovit sött, ville bara börja dagen med att skriva att min älskling fyller nitton år idag! Jag älskar dig bara mer och mer för varje dag, du är min kärlek, mitt hjärta, mitt allt. Jag skulle aldrig klara mig utan dig, du är den finaste jag vet. Du är solstrålen som lyser upp vägen och du är stjärnan som leder mig rätt.



Du är bara min sötnos, och det vill jag att du alltid ska vara!
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!
<3

Gud så fina!

Trodde jag skulle dö när jag såg dem, men lyckligtvis gjorde jag inte det. Måste kanske göra slag i saken och beställa hem dem, särskilt nu när det är fri frakt. Åh herregud så underbara.

 

Dushen nu, sen klubbkväll på Make up store!

/ Sofia

ps, glömde säga att de är från Nelly.se

Dagens fina

Hade glitter och glamour på makeupen idag och min kära syster satt modell. Är riktigt nöjd faktiskt! Enjoy! (bättre bilder kommer, har inte de från systemkameran än)





Godnatt, sov sött!
/ Sofia

Så sjukt sugen...

... på att handla Clear Eyes. Det är en produkt som normalt sett inte finns på den svenska marknaden men som kommit hit nu. Clear Eyes tar bort blodsprängning och gör att man får klarvit ögonvita utan skavanker eller liknande.
Den motverkar även torra och irriterade ögon orsakade av exempelvis trötthet, bildskärmsarbete, kontaktlinser, alkoholintag, tobaksrök, bruk av sömnmedel, klorvatten, solljus, lindrigare allergier och är helt ofarlig!

Finns att köpa här för bara 129 :-!
Puss
/ Sofia

Fredagens makeup

Här ser ni en sneepeak på hur jag såg ut i fredag, fick dock inga bra bilder och hann bara ta tre stycken.. haha.





Puss
/ Sofia!!

Jag behöver solsken och utland

Åh längtar så fruktansvärt utomlands... med dig Fia!!



Hur bruna och fina var vi inte? Och jag var blond dessutom. Sep - 09.

Puss
/ Sofia

Dr. Phil

Fick en antibiotikakräm och en tillsägelse att inte sminka mig i närheten av de infekterade områdena, att använda en egen handduk, att inte ta i någon annan, att passa mig för att röra i saker som andra ska röra i, att jag ska pilla bort skorporna när det kommer såna och att jag ska smörja med (den där förbannade) krämen som kostade 150 kronor för bara någon ml 2 gånger om dagen. Jag hade väl planerat roligare utgifter. Tur jag har en snäll mamma. Har inget bättre att säga, min dator är trasig, jag är trött, less och har ont i magen. Det är som JessiLjungkvist sa, det är Internationella gnällspiksdagen idag.


Ni får en bild på Johan som kanske piggar upp? ;)

Pussar
/ Sofia


Svinkoppor


Alltså förlåt för den absolut värdelösa uppdateringen, men har inte haft tillgång till någon dator, min egen håller på att krascha och jag har svinkoppor i halva ansiktet, äckligt? JA! Bilden visar inte mig, men nästan exakt sådär ser det ut. Bara det att jag har gula varklumpar också, mmmmm. Så vårdcentralen ringer säkert snart upp så får jag fler anvisningar på vad jag kan göra och inte göra. För övrigt så är det supersmittsamt, så jag hoppas ingen i min närhet råkar ut för det, det kan komma som småsår över hela kroppen.

Och jag måste ju bara säga att jag blev hur uppmuntrad som helst av att se era kommentarer, jag har bestämt mig för att inte bry mig ett skit om henne. TACK! Ni är hur underbara som helst. Har en del bilder att lägga upp sen, men det beror som sagt på om min dator går att starta.

Massa pussar!
/ Sofia

Fel på folk



Tack Emma från Umeå för din kommentar! IP-nummer kan man göra mycket med, kom ihåg det. Och till alla andra som tycker som Emma, våga stå för det ni säger istället för att lämna anonyma kommentarer som gör mig ledsen.

Man ska ju börja nånstans, och jag har aldrig sagt att jag är bättre än någon annan. Jag gillar mina bryn och har fått massvis av kommentarer på dem. Om du inte gillar det jag gör, läs någon annan blogg istället för att förstöra min dag. Jag är glad för att jag får göra det här och jag älskar det jag gör. Jag har massvis med vänner och läsare som tycker jag är duktig. Jag förstår inte varför jag ens tar åt mig så mycket, folk som ni verkar ju bara tycka om att dra ner andra i skiten.

Det här har iallafall förstört hela mina dag, så tack för det.

/ Sofia

Dagens makeup - enkel glittereyeliner och fina läppar

Hej gullnosar! Hade rätt bråttom imorse (missade bussen :@) så det blev en superenkel makeup som dessutom fick för sig att kladda lite, haha. Men hoppas ni tycker om den ändå!

Ikväll har jag sovit ca 2,5 timmar, därav den dåliga uppdateringen. Så kan det gå!

Glittereyeliner: MUS Diamond

Penna:
Isadora (den helvita, har så lite kvar att namnet inte syns)

Mascara: Loréal Telescopic Clean definiton

Kinder: H&M Blusher Bronze
E.L.F Natural Radience Blusher i färgen Flushed

Läppar:
Estée Lauder 31 Spiced coral







Puss!
/ Sofia

Åh taggad!



Har suttit med tävlingsbidragen till bästa säljare och bästa vara till UF-mässan den 18-19 mars. Är så taggad så jag blir kissnödig som jag skrev till Frida, haha. Har inte så mycket att tillägga förutom att jag är väldans trött och att det kommer komma upp en sjukt bra överraskning i bloggen någon dag i veckan. Bjussar på en inspirationsbild och släcker huvvet och lägger lampan på kudden. Vi ses imorn. Puss godnatt!



















Lindex

Klickade mig in på Lindex hemsida och blev definitivt glatt överraskad. Har annars tyckt att de varit lite grå och inte riktigt haft några sånadär wow-produkter, men nu jäklar! Är mest impad över jeansjackan, den var verkligen underbart snygg. (klicka på bilden för att komma till hemsidan)



Hoppas ni har en underbar kväll!
Puss
/ Sofia

Dagens makeup - som tutorial

Har gjort en liten tutorial med dagens makeup som går i blått och svart.

Primer:
MUS Hightech lighter Platina

Skuggor:
E.L.F Brightening eye pot black
Lanmei nr 45 (blå)
E.L.F Brightening eye pot white
Leishi nr 11 (highlighter)

Penna och eyeliner:
MUS Black eyepencil
Nivea Expert eyeliner

Mascara:
E.L.F Lengthening and defining mascara

Läppar: Ett glans från MUS som jag inte kommer på namnet på, fråga om ni vill veta!

MUS = Make Up Store



Börja med ett sminkat och pudrat ögonlock.



Lägg tunt med primer över hela ögonlocket, ända upp till brynet.



Applicera blå skugga upp till globen (det hårda benet du känner)



Tona ut skuggan uppåt, mot ögonbrynet.



Applicera sedan den svarta skuggan i ett "V" på den blå skuggan och tona in.



Applicera den blå skuggan i en mjuk linje under ögat.



Applicera svart skugga under ögat och tona in i den blå.



Applicera svart kajal längs inre övre fransraden och inre nedre fransraden.



Applicera vit skugga i inre ögonvrån och sudda ihop med den blå skuggan. Lägg eyeliner (men gör det snyggare än jag, haha)



Lägg en highlighter under brynet och applicera mascara. Klart!








Puss!
/ Sofia



Svar på frågestunden

När fastnade du för makeup?

Jag har väl alltid varit intresserad, ända sen jag var pytteliten. Gick och rotade i mammas sminkväska och provade läppstift och mascara och kladdade överallt, men jag hade i alla fall kul så det är väl huvudsaken? Började nog intressera mig redan i 4-årsåldern, men började inte sminka mig förrän jag var 14.

 

Vad har du för favorit volymmascara?

Min absoluta favorit är Max Factors Masterpiece Max, som ger mig precis den fyllighet och separation som jag vill. Dock brukar jag växla lite och prova nya mascaror, jag är rätt experimental.

 

Vad skulle du jobba med om det inte handlade om smink?

Hm, svår fråga! Men jag skulle nog kunna jobba inom nästan vad som helst så länge jag får träffa människor. Det skulle kunna vara lärare, tandläkare, receptionist, säljare eller nåt annat där man får ta hand om andra.

 

Skulle du kunna göra en videoblogg? Och visa hur man highlightar cheekbones?

Jaa det skulle jag väl kunna göra, haha. Om ni vill det så.

 

Hur lång är du?

Jag är 172, 5 cm. Alltså ganska lång.

 

Vad tycker du om:

Kenza? Söt tjej med bra blogg, dock ingen jag följer sådär slaviskt men helt okej! Kissie? Ja, hon är ju verkligen i en klass för sig, och hon är väl rätt rolig ibland men hon har ju rätt skumma åsikter och verkar helt dum i huvvet ibland. Fast dock tror jag mest det är pr-trick och inget annat. Paow? Aldrig ens vart inne på hennes blogg så nej jag vet inte. Dessie? Hon känns bara mer och mer som en mini-Kissie och jag tycker det är dåligt att köra andras race och inte sitt eget.

 

Tänkte bara höra om du inte kan skriva ut vad du använder på bilderna? Skulle va kul att veta om man nu vill göra något liknande!

Självklart kan jag börja göra det, trodde bara inte att ni var intresserade! Men absolut!

 

Vad är ditt bästa tips mot oren/blandad hy?

Se till att rengöra varje morgon och kväll och använd ett ansiktsvatten som är skonsamt och utan alkohol men som ändå tar bort överflödigt talg. Använd en lätt dagcreme för fet hy där du har mycket pormaskar/finnar och en lite fetare på områden där du är torr/fnasig. Använd rena handdukar och bra produkter så löser det sig nog!

Tänk också på att oftast får man finnar för att man är torr, det blir överproduktion av talg där man har för lite fukt och därför uppstår finnar. Se därför till att smörja in dig istället för att torka ut. Kläm aldrig heller pormaskar och finnar hur läbbiga de än ser ut, det kan bli ärr och infektioner. Och mineralmakeup är bra att använda istället för flytande makeup, mineralerna gör att hyn får andas.

 

Har du alltid velat bli stylist?

Nej, det har jag inte alltid velat! När jag var liten ville jag bli tandhygienist som min moster, när jag blev lite äldre polis och nu de sista åren har jag börjat fundera på mitt framtida yrkesval och kommit fram till att jag vill jobba med hudvård, makeup, styling och hår tills jag blir less och sedan utbilda mig till svenskalärare för högstadieelever!

 

Hoppas ni är nöjda med svaren! Fortsätt skriva och fråga allt möjligt om allt och inget så ska jag svara så bra jag kan!

Puss!
/ Sofia

Måste ha!

Hittade just en ny sminksida, som definitivt kommer bli en favorit. Underbara skuggor, eyedust, penslar, paletter, nagellack, you name it! (klicka på bilden för att komma till hemsidan)



Är sååå himla sugen på att prova deras eyeduster alltså, de ser grymma ut!
Puss
/ Sofia

Mums.

Jag vill bara ha och ha och ha, men känner att det är likabra att vänta tills alla nyheter ploppar in i butikerna. Men de här snyggingarna funderar jag verkligen på, älskar djurmönstrade skor och toppen är perfekt för mig som är lite större.

vagabond, hm


Nu blir det en prommis i det underbara vädret!
Pussar
/ Koisti

14 februari

Nu skriver väl jag samma sak som kommer stå på varenda blogg idag, att det faktiskt är alla ♥ dag. Men för mig är det mer än så, för jag och mitt hjärta har faktiskt varit tillsammans i två år just idag. Ganska fint att vi råkade pricka av alla ♥ dag va?


Tvåårsdagen ska vi fira med grillbuffé och Wolfman på bio, kommer bli guld.
Hoppas ni har en underbar dag.
Pussar!
/ Sofia

New bra

Hittade den här sötnosen på Changes rea för bara 159 :-. Hade gått på 750:-, var superskön och satt perfekt. Love it. (jag vet att du är avis Frida)




Puss
/ Sofia

Varför?

Hur lyckad jag alltid göra såhär? Har världens bästa sminkväska, men ändå hamnar allt såhär tillslut, haha. (Och johan bygghandskar där i mitten? Vad händer?)
Städning, nu!



Puss
/ Sofia

Gårdagens makeup, sminkad för fest!





Och fortsätt fråga på frågestunden! Måste ju ha några att svara på ;)

Ask me whatever

Ja mina kära vänner? Frågestund?

Fråga precis vad ni vill så svarar jag i ett senare inlägg!



Pusssss
/ Sofia

Dagens makeup

Dock är mina ögonlock svullna och röda, därav det flammiga resultatet :/




Massamest puss!
/ Sofia

Jag går världens bästa linje

Men det visste kanske alla redan?

Hade löshårskurs igår och ska ha det återkommande under hela våren, vi ska lära oss teknikerna keratin, microringar med slingor och träns, clip on, tape on och wefting. Känns sjukt kul! Vi fick även med oss färgringen hem igår, såhär fin!





Under våren kommer det även erbjudas gratis löshårsisättning (du betalar bara för håret!!!) så är det någon i Umeåtrakterna som är intresserade är det bara ni hör av er!
Pussss
/ Sofia

Collage

 

Vill ha sommar. NU!!

Nytt!

Hittade ett par skitsnygga leggings idag, med en glitterrand längs med båda benen.




Funkar till vardags, funkar till fest, funkar alltid. Och leggings får man aldrig för många av.

Dagens makeup

Förlåt för dålig uppdatering men mitt liv har sett ut ungefär såhär i veckan: Vakna, Skola, Träna, Äta, Plugga, Sova, det har liksom inte funnits något däremellan nästan. Och i helgen lär det inte bli bättre, men ni får hålla tillgodo. Ska försöka uppväga det nästa vecka!

Här kommer iallafall dagens makeup, ursäkta mascarakladd och dåliga bilder.




Pussss
/ Sofia

Surprise!


Johans underbara mamma kom hem med ansiktsmasker som räcker till två appliceringar. Så imorn ska jag och Johan ha home-spa. Det behöver inte vara dyrt för att vara trevligt.

Puss
/ Sofia

Ögonfransböjning

Fick en kommentar för ett tag sen som jag inte hittar igen nu men den löd ungefär såhär:

"Hej, hörde att du var bra på smink och sånt, ville bara höra om du hade något tips på hur man ska böja ögonfransarna utan att de blir skadade. Mina har börjat gå av men jag vill ju så gärna ha dem böjda!"

Ja, böjda ögonfransar är ju en lyx som är förunnat få, jag själv är väl i den där mellangruppen, de står inte rakt ut men de är heller inga fransar för mascarareklam direkt. Mitt bästa tips är att helt enkelt inte böja fransarna så ofta, helst bara 1 eller 2 dagar i veckan, för fransarna blir spröda, slits och går till sist av om man böjer dem för mycket.

Om du nu vill ha böjda fransar ska du tänka på att använda en bra ögonfransböjare som böjer fransen direkt istället för att du ska behöva "vålda" upp dem, har hört att Kanebos är superbra, men den kostar därefter. Det enklaste är helt enkelt att fråga i butiken vilken fransböjare de rekommenderar.

Om man inte vill ha den "traditionella" ögonfransböjaren finns det även dem som är som en liten locktång, har hört att dessa ska vara mer skonsamma och även lättanvända. Man böjer helt enkelt fransen med värme. Har dock ej provat den metoden men googla på ögonfransböjare med värme så kan du kika på dem.

Sist men inte minst kan man ju faktiskt göra permanent ögonfransböjning, då man permanentar upp ögonfransarna så det blir böjda, detta håller ca 4 - 6 veckor och är det dyraste men mest skonsamma sättet (enligt mig). Jag har själv provat det och var supernöjd, fransarna blir fina, hållbara och otroligt böjda. Det kan man ofta göra på frisersalonger eller skönhetssalonger.

Det viktigaste att tänka på är att man böjer fransarna innan man applicerar mascara, för mascaran gör att fransarna blir nästan som istappar eller kvistar, de går lätt av.

















värmetång & traditionell böjare
eleven.se

/ Sofia

Åh trött...

Jag är så trött idag, har nästan inte sovit någonting, bara legat och tänkt på projektarbetet, tryckeriet, hur allt kommer bli när det är klart, hur vi ska göra med mässan, hur vi ska få tag i saker, hur ekonomin ska gå ihop och massa annat. Nåväl, det mesta ordnar sig väl! Får man hoppas iallafall...


Ni får en bild på Eve, jag och Frida på Umeå fashion weekend.

Ha en underbar dag!
/ Sofia
RSS 2.0